MODELOVÁNÍ

Informace

Slevy

MODELOVÁNÍ

Kategorii modelování ocení umělci, kteří se rádi věnují tvorbě soch, modelů, odlitků a dalších kreativních děl. Najdete zde široký výběr nástrojů a materiálů, které vám umožní vytvořit jedinečné umělecké projekty a zároveň vyjádřit svou kreativitu. V této kategorii hledejte:

Samotvrdnoucí hmoty. Vymodelujte svůj projekt, následně jej nechte na v...

Kategorii modelování ocení umělci, kteří se rádi věnují tvorbě soch, modelů, odlitků a dalších kreativních děl. Najdete zde široký výběr nástrojů a materiálů, které vám umožní vytvořit jedinečné umělecké projekty a zároveň vyjádřit svou kreativitu. V této kategorii hledejte:

Samotvrdnoucí hmoty. Vymodelujte svůj projekt, následně jej nechte na vzduchu uschnout a dále dekorujte dle své fantazie, třeba akrylovými barvami.

Odlévací hmoty. Různé druhy sádry, které se liší velikostí zrna a hrubostí mletí. Tím je určen způsob jejich použití.

Hlína sochařská nebo keramická.

Formy silikonové a plastové vám poslouží k dosažení dokonalých tvarů a struktur.

Doplňky k modelování. Od tvořítek a hladítek po speciální modelovací nástroje - tedy vše co potřebujete pro dosažení dokonalého výsledku a usnadnění tvůrčího procesu.

Ať už jste nadšený kreativec nebo umělec, navštivte kategorii modelování a popusťte uzdu své fantazii.

Zobrazit

MODELOVÁNÍ Počet produktů: 68

Podkategorie

  • Samotvrdnoucí hmoty

    Samotvrdnoucí hmoty jsou ekologické a netoxické modelovací hmoty schnoucí na vzduchu. Jejich použití je velice jednoduché. Vymodelujete si sošku, figurku, ornament či cokoliv jiného a jednoduše necháte na vzduchu ztvrdnout. A je hotovo. Samotvrdnoucí hmotu můžete také napěchovat do formy, vyklopit a usušit na vzduchu. Nebo ji můžete rozválet válečkem na placku a vykrajovátky, která se používají na vánoční cukroví vykrájet a opět nechat uschnout. Po uschnutí je můžeme pomalovat akrylovými barvami nebo temperami. Akrylové barvy jsou však vhodnější protože se nesmývají. Tempery jsou vhodnější spíše pro děti. Výsledek můžete zalakovat akrylovým lakem ředitelným vodou. Pokud vám kousek samotvrnoucí hmoty zbyde, uložte ji neprodyšně uzavřenou do igelitového sáčku, tak aby vám neztvrdla. Přejeme hezkou kreativní zábavu při modelování vašim dětem i dospělákům. :-)

  • Odlévací hmoty

    Odlévací hmoty, především sádry. Sádry se od sebe liší zrnitostí. Jiná je sádra na zadělání díry ve zdi, jiná je odlévací. Odlévat můžete všemi druhy sádry, budou se však lišit svým vzhledem. Použijete-li sádry jemně mleté, vaše odlitky budou působit jemně, s alabastrovým vzhledem. Zvýrazní vám i drobné detaily. Postup je jednoduchý, prostě smícháme sádru s vodou a odléváme. Sádru smíchejte s vodou v poměru 2:1, to znamená 2 díly sádry a 1 díl vody. Vždy dáme nejdříve vodu a do ní přimícháváme sádru. Hmotu je třeba zpracovat do deseti minut. Tvrdá je po 25 minutách. Po vytvrdnutí necháme uschnout. To že sádra ztvrdne, neznamená, že je suchá. Sádra totiž netvrdne usušením, ale chemickou reakcí. Po vysušení teprve můžeme jemným smirkovým papírem obrousit ostré hrany a dále dekorovat. Třeba akrylovými barvami. Naše doporučení! Nevylévejte zbytky do umyvadla, mohl by se vám ucpat odpad. :-). 

  • Formy

    Odlévací formy. Silikonové a plastové nízké.

  • Hlína

    Sochařská a keramická hlína. K dostání v balení 10 kg. Sochařskou hlínu používáme opakovaně. Keramická hlína je určena k vytváření keramických předmětů a následnému vypalování. 

  • Doplňky k modelování

    Pomůcky pro modelování, různá dřevěná, kovová nebo plastová tvořítka, knihařská kost, která slouží k modelování a ohýbání papíru. Tradiční knihařská kost je z velrybí kosti, je však obtížně dostupná, proto používáme dřevěné náhražky.

na stránku
Zobrazeno 25 – 36 z 68 položek
  • Dřevěné tvořítko s vroubky 20 cm Ideální pro tvarování modelovacích hmot, sochařské nebo keramické hlíny Rozměry délka 20 cm, šířka 2,2 cm

    52,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma motiv Tapeta ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k...

    109,00 Kč
  • Odlévací pružná nízká plastová forma The Wall Street Journal, formát A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k potravinářským účelům.

    109,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma Textura a ornament, formát A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k...

    99,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma Ornamenty a rámeček, formát A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k...

    109,00 Kč
  • Momentálně nedostupné, očekáváme dodání. Odlévací pružná nízká plastová forma Sněhová vločka, formát A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není...

    99,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma Noty a ornament, formát A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k...

    109,00 Kč
  • Odlévací pružná nízká plastová forma Motiv Houslový klíč, hudba ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k potravinářským účelům.

    109,00 Kč
  • Odlévací pružná nízká plastová forma s motivem ručního písma ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k potravinářským účelům.

    109,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma se vzorem Tapeta ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k...

    99,00 Kč
  • Momentálně nedostupné. Odlévací pružná nízká plastová forma s motivem Květinová textura ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není...

    99,00 Kč
  • Odlévací pružná nízká plastová forma s motivem Damaškového vzoru ve formátu A5, od výrobce Stamperia. Odlitky z této pružné nízké formy mají nádherné a nápadité vzory a vyrábíme je za použití samotvrdnoucí hmoty nebo pružné strukturovací pasty. Sádra není příliš vhodná, jelikož forma je nízká a odlitek by se rozbil. Forma není určena k potravinářským účelům.

    109,00 Kč
Zobrazeno 25 – 36 z 68 položek